- Giv Donation til vedligeholdelse -

portforward

Står du og skal have lavet noget portforwarding?

Så kan du herunder finde link til en guide som kan hjælpe dig

Google overst til dansk:https://translate.google.com/translate?hl=da&sl=en&tl=da&u=https%3A%2F%2Fwww.noip.com%2Fsupport%2Fknowledgebase%2Fgeneral-port-forwarding-guide%2F

Originalt link: https://www.noip.com/support/knowledgebase/general-port-forwarding-guide/

Youtube link: https://www.youtube.com/watch?v=CLunOJZqmc0

Side til test af om porten er åben: http://www.portchecktool.com/

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv

Herunder kan du se en eksempelvideo som illustrerer framerate.

Hvorfor vælge 15 frames pr. sekund (15 fps)

Visse kamera kører nemlig i 15 frames pr. sekund (15fps) og her kan man se at det ikke gør så meget.
På den måde sparer man bl.a. plads på harddisken uden at det går ud over kvalitetet.

EKSEMPEL PÅ FRAMERATES

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Herunder ses en oversigt over hvordan man skal forstå navngivning/Typenummeret

navngivnings betydning

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

p2p

Mange video installationer anvender det der kaldes portforwarding.
Portforwarding kræver at man laver nogle indstillinger på din router som gør at når en der kommer forespørgsler på en bestemt port på din router skal den guide dig frem til den korrekte enhed (IP adressen på optageren).

Brug for hjælp til portforwarding tjek artiklen HER

Port forwarding kan være en meget besværlig affære og kræver også at du kender din eksterne ip (IP ud af huset på den anden side af routeren. Anvender du det meget kræver det også at du har en fast IP adresse. kameraer

Ofte kan internetudbydere også finde på at blokere hvis der sker mange port forespørgsler for at sikre din forbindelse.
Samtidig vil en portforwarding svække din sikkerhed, da porten jo vil stå åbent for forespørgsler udefra, lidt lige som en port der står åben uden at være låst.

Opsætningen af portforwarding foregår oftest i routerens firewall. Firewallen kan lidt ses som låsen på porten, som holder porten aflåst indtil en har den korrekte nøgle.

Der er tidspunkter, hvor et netværk er så komplekst, at det tager flere dage at arbejde med at finde ud af netværkets opsætning, og i visse tilfælde kræve at en IT afdeling skal ind over for at få hul igennem.

Dahuas opptagere og kamera anvender  P2P-standarden (Peer-to-Peer) som gør det muligt for brugeren at få adgang til en optager eller et kamera uden at være nødt til at portforwarde. Dett gøres ved at benytte en/nogle mellemliggende server omkring i verden til at organisere forbindelser mellem enheder og Client software elle App.

Det foregår meget enkelt ved at brugeren enten scanne en QR-kode på optageren eller IP-kameraet eller indtast serienummeret (SN) i Appen eller SmartPSS/DSS express for at få direkte adgang til enheden uden for lokalnetværket.

For at anvende P2P-funktionaliteten på optagere og IP skal man gå i netværksmenuen og vælge punktet eller fanen P2P

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Har du brug for et program som kan hjælpe dig med at se hvad der er på det lokale netværk og hvad det er der er på det lokale netværk ?

Så kan gratisprogrammet macscanner være en ide.

https://www.colasoft.com/mac_scanner/

Programmet fortæller dig følgende om enheder på netværket

• IP adresse
  • MAC adresse
  • Host navn (hvi der er et)
  • Arbejdsgruppe (Workgroup)
  • Producent (hvem har produceret enheden (netværkskortet))

macscanner

Disse oplysninger kan være gode at kende, og kan være med til at give dig et billede af brugerens netværk, hvis de ikke selv kender det.

Det klan også være med til se hvilket adresse område du kan anvende hvis du f.eks. vil ligge noget udstyr uden for DHCP området.

OBS ! Visse udbydere kører med at udstyr med IP adresser over 199 (f.eks. 192.168.1.200) ikke har samme hul igennem routeren. hvorfor du kan ricikerer at opleve fejl eller langsommere forbindelse hvis du giver dit Dahua udstyr ipadresser over 199.

Kendte udbydere til dato: TDC, YOUSEE, STOFA