- Giv Donation til vedligeholdelse -

p2p

Mange video installationer anvender det der kaldes portforwarding.
Portforwarding kræver at man laver nogle indstillinger på din router som gør at når en der kommer forespørgsler på en bestemt port på din router skal den guide dig frem til den korrekte enhed (IP adressen på optageren).

Brug for hjælp til portforwarding tjek artiklen HER

Port forwarding kan være en meget besværlig affære og kræver også at du kender din eksterne ip (IP ud af huset på den anden side af routeren. Anvender du det meget kræver det også at du har en fast IP adresse. kameraer

Ofte kan internetudbydere også finde på at blokere hvis der sker mange port forespørgsler for at sikre din forbindelse.
Samtidig vil en portforwarding svække din sikkerhed, da porten jo vil stå åbent for forespørgsler udefra, lidt lige som en port der står åben uden at være låst.

Opsætningen af portforwarding foregår oftest i routerens firewall. Firewallen kan lidt ses som låsen på porten, som holder porten aflåst indtil en har den korrekte nøgle.

Der er tidspunkter, hvor et netværk er så komplekst, at det tager flere dage at arbejde med at finde ud af netværkets opsætning, og i visse tilfælde kræve at en IT afdeling skal ind over for at få hul igennem.

Dahuas opptagere og kamera anvender  P2P-standarden (Peer-to-Peer) som gør det muligt for brugeren at få adgang til en optager eller et kamera uden at være nødt til at portforwarde. Dett gøres ved at benytte en/nogle mellemliggende server omkring i verden til at organisere forbindelser mellem enheder og Client software elle App.

Det foregår meget enkelt ved at brugeren enten scanne en QR-kode på optageren eller IP-kameraet eller indtast serienummeret (SN) i Appen eller SmartPSS/DSS express for at få direkte adgang til enheden uden for lokalnetværket.

For at anvende P2P-funktionaliteten på optagere og IP skal man gå i netværksmenuen og vælge punktet eller fanen P2P